Xiaomi Mi 6 TWRP + ROOT (Magisk) Kurma


Bu yazıda, Xiaomi Mi 6'ye TWRP ve ROOT kurmak için ne yapılması gerektiğini en kolay şekilde anlatmaya çalışacağım.

İlk olarak telefonunuzun Bootloader Kilidi'nin açık olması gerekiyor. Bootloader Kilidi nasıl açılır başka bir yazıda anlatacağım. Şimdi telefonunuzun Bootloader Kilidi'ni açık kabul ederek TWRP ve ROOT işlemlerine başlayalım.

İlk önce telefonumuza uygun TWRP sürümünü indirmekle başyalayım. Bunun için https://twrp.me/Devices/ adresine gidelim. Buradan Xiaomi>Xiaomi Mi 6(sagit)'i seçelim. Daha sonra açılan pencereden Download Links altında bulunan Primary (Europe)'yı seçelim.



Açılan siteden en güncel TWRP sürümünü seçelim ve bilgisayarımıza indirelim.



Şimdi ise ROOT dosyamızı indirelim. Bunun için de XDA-Magisk adresine gidelim. Downloads kısmı altında bulunan Latest Stable ve Latest Magisk Manager dosyalarını indirelim.



Ve sıra geldi son olarak ADB dosyamızı indirmeye. Bu dosya, telefonumuzun Fastboot modunda Bilgisayar tarafından tanınmasına ve TWRP kurmaya yarayacak.

ADB kurmanın bir çok farklı yolu var fakat ben buradan size en hızlı ve en kolay yolunu göstereceğim. İlk olarak XDA-ADB Installer adresine gidelim. Downloads kısmı altında bulunan linklerden herhangi birisinden dosyamızı indirelim. Ben Verison 1.3'ü indirdim.



ADB Driver'ı kurmak için indirdiğimiz adb-setup-(1.3).exe dosyasını çalıştıralım ve gelen sorulara Y yazarak ENTER yapalım.



Yerel Disk (C:)'de adb adında bir klasör oluştuysa artık telefonumuzu tanıtmaya gelelim.

UYARI: Bu işlemler sırasında oluşacak veri kaybından ya da herhangi bir sorundan sorumlu değilim.

Şimdi telefonumuzu kapatalım ve daha sonra Güç Tuşu ve Ses Kısma Tuşuna basılı tutarak FASTBOOT ekranının gelmesini sağlayalım.



Kablomuzu telefona ve bilgisayara bağlayalım. Aygıt yöneticisinden Android Telefonumuzun bağladığından emin olalım.



Eğer Android Phone kısmında bir hata alıyorsanız. Sürücüye sağ tıklayıp Sürücüyü Güncelleştir> Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara>Gözat diyerek linkini verdiğim Mi-Driver klasörünü gösterin ve İleri diyerek kurma işlemini tamamlayın.

Mi-Driver İndir

Telefonumuzu Bilgisayara tanıttıktan sonra artık TWRP kurma işlemine geçebiliriz. 

- İlk olarak; indirdiğimiz 2 Magisk dosyasını Telefonumuza atıyoruz.
- İndirdiğimiz TWRP dosyasının adını recovery.img olarak değiştiriyoruz ve Yerel Disk (C:)'de bulunan adb klasörünün içine kopyalıyoruz.



- Telefonumuzu kapatıyoruz ve Güç Düğmesi+Ses Kısma tuşu ile tekrar Fastboot'a giriyoruz.
- Telefonumuzu USB kablosu ile Bilgisayarımıza bağlıyoruz.
- adb klasörünü açıyoruz. Klavyemizde bulunan Shift tuşuna basarken aynı anda faremizin sağ tuşuna basıyoruz. Açılır pencereden Powershell penceresini buradan açın'a tıklıyoruz.



- Açılan pencereye sırasıyla şu komutları giriyoruz:
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot boot recovery.img



Bu işlemlerden sonra telefon ekranımızda TWRP açılacak. Buradan Install kutucuğuna tıklayalım. Daha sonra, telefonumuza daha önce attığımız, Magisk-v17.1.zip dosyasına tıklayalım ve gelen ekranda ki kutucuğu sağa doğru kaydıralım.



Magisk kurulumu bittikten sonra Wipe cache/dalvik yapalım.


Daha sonra Reboot System'e tıklayalım ve gelen ekranda ki kutucukta ki tikleri kaldırıp Do Not Install'e tıklayalım.


Bu işlemden sonra telefonumuz yeniden başlayacak.
Şu an telefonumuza TWRP ve ROOT kuruldu fakat son bir adım kaldı. Telefonumuza 2 adet Magisk dosyası atmıştık ve bunlardan .apk'idi. Şimdi Dosya Yöneticimize girip bu MagiskManager-v5.9.1.apk dosyamızı yükleyelim.



Artık telefonumuz özgürlüğüne kavuşmuş oldu. Tebrikler 🏆👏

0 Yorumlar